Background Image

Dva okrugla stola na Sajmu Dani šljive 2018. Prozor-Rama

U sklopu 13. Sajma Dani šljive 2018., u utorak 18.09. održana su dva okrugla stola zanimljiva i vrijedna svake pozornosti. Oba okrugla stola održana su u prostorijama Srednje škole Prozor.
Prvi je održan sa tomom „Prerada voća, povrća i ljekovitog bilja – iskorak prema tržištu“.
Na početku okruglog stola u ime organizatora Sajma Općine Prozor-Rama sve prisutne pozdravio je Josip Juričić, pomoćnik načelnika. On je izrazio zadovoljstvo što se ima prigodu čuti iskustva kako napraviti iskorak prema tržištu.
O poljoprivrednoj proizvodnji u Općini Prozor-Rama govorio je mr.sc. Stipo Čuljak.
Mira Jović, izvršna direktorica UPIP-a Žepče govorila je o Načinima i modelima umrežavanja i organiziranja te prijenos znanja i iskustava te tržištu.
O preradi voća, povrća i ljekovitog bilja govorila je Bernardica Barbarić, magistra prehrambene tehnologije.
Na drugom okruglom stolu izvršena prezentacija rezultata projekta “Razvoj turizma na tri jezera”, Prozor-Rama, Jablanica i Posušje.
U provedbi spomenutog projekta pružatelji usluga u turizmu s područja općine Prozor-Rama sudjelovali su kroz aktivnost “Mapiranje turističkih resursa” te kroz radionice “Jačanje svijesti o potencijalu turističkih resursa i razvoju turističke ponude” i “Poboljšanje usluga u turizmu.”
Opći cilj projekta je razvoj održivog turizma jezerskih područja triju općina putem kreiranja održive turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje, gastronomiju.
U ime Agencije za lokalni razvoj Prozor-Rama prisutne je pozdravio Danijel Burečić. Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao LINK Mostar je istaknuo bitne značajke projekta, a detaljnije predstavljanje provedenih aktivnosti na realizaciji projekta predstavila je stručna suradnica Majda Penava.
Javnost će uskoro moći vidjeti video materijale koji su pripremljeni tijekom provedbe projekta. Također će uskoro biti puštena u rad web stranica koja će biti redovno osvježavana turističkim, kulturnim i drugim zanimljivim događajima sa područja općina Prozor-Rama, Jablanice i Posušja

Izvor: www.ramski-vjesnik.ba