Background Image

GSS Stanica Jablanica

GSS stanica Jablanica je samostalno, neprofitabilno udruženje i djeluje na području Kantona/Županije Hercegovačko-neretvanske. Jablanica, Bosnia and Herzegovina
Pozovite nas tel: 036/752-214, mob: 061/043-241
vilinac@gmail.com

GSS stanica Jablanica je osnovana na Skupštini održanoj 01.03.2012 godine u Jablanici,pod nazivom Udruženje «Gorska služba spašavanja» Stanica Jablanica.

Skraćeni naziv je:»GSS»-Stanica Jablanica.

GSS stanica Jablanica je samostalno, neprofitabilno udruženje djeluje na području Kantona/Županije Hercegovačko-neretvanske.

Programski ciljevi GSS-Stanica Jablanica su da planinarstvo kao i svaki rekreacioni boravak građana u prirodi učini sigurnijim i bezbjednijim.Svi aspekti spašavanja iz planina (planinara,seosko stanovništvo,radnici na objektima u visokim planinama,strani i domaći turisti i sl.),drugih nepristupačnih područja kao i spašavanje u vanrednim okolnostima preventivno djelovanje na podizanju općeg nivoa sigurnosti planinara kao i sve aspekte zaštite prirode i okoliša.

GSS Jablanica dobrovoljno je udruženje, koje aktivno radi na zaštiti ljudskih i materijalnih dobara, te pružaju pomoć ljudima u raznim nevoljama i situacijama. Dostupni su uvijek, a njihov rad nagrađivan je mnogo puta i prepoznat je od svjetskih organizacija.

Kontakt: Sabahudin Spahović,
Omladinsko šetalište,
tel: 036/752-214,
mob: 061/043-241,
vilinac@gmail.com

Jablanica, Bosnia and Herzegovina

Get Directions