Background Image

Ilijno brdo/Olimpijada starih športova

Kontakt: KŠD Ilijno brdo, Marinko Grubešić – Žaer, Fra Grge Martića b.b.-Posušje Posušje, Bosnia and Herzegovina
Pozovite nas +387 63 329 003

U organizaciji udruge „Ilijno brdo“ 20.07. svake godine organizira se kulturno-sportski događaj, „Olimpijada starih športova“ na Ilijnom brdu u Rastovači.
Ovaj događaj održava se već 24. godine i ima veliku i dugu tradiciju. Naime, ova manifestacija započinje u 11 sati Svetom misom na groblju, nakon čega se brojni sudionici natječu u starim, tradicionalnim sportovima i disciplinama, koje su njegovali stari žitelji tog podneblja. Natjecanje obuhvata sportove kao što je povlačenje konopa, bacanje kamena s ramena, obaranje ruke, potezanje konopa, domaća konjička utrka, skok s mjesta, a sve je to popraćeno bogatim kulturno-zabavnim programom na kojem sudjeluju kulturno umjetnička društva.

S obzirom na veliku posjećenost događaja i dugogodišnju tradiciju, veoma je veliki značaj ovog događaja za lokalnu zajednicu i stanovništvo općine Posušje, jer tokom održavanja događaja oko 1.000 ljudi ima priliku da proda svoje proizvode i zaradi neku dnevnicu.

Događaj posjeti veliki broj turista, te se tom prigodom ispeče oko 500 janjaca i preko 2.000 roštiljskog mesa, što umnogome doprinosi ekonomskom razvoju tog podneblja.

Kontakt: KŠD Ilijno brdo, Marinko Grubešić – Žaer, Fra Grge Martića b.b.-Posušje; +387 063 329 003

Posušje, Bosnia and Herzegovina

Get Directions