Background Image

Udruga pčelara “Iva”

Kontakt: Udruga pčelara "Iva", Ivan Miličević, Broćanac b.b. - Posušje Broćanac, Bosnia and Herzegovina
Pozovite nas +387 63 362 014
ivan.milicevic@posusje.net

Jedno od aktivnijih udruga na prostoru općine Posušje je udruga pčelara „Iva „ sa preko 80 aktivnih članova. Med koji se dobije, kako kažu članovi udruženja, proda se odmah na kućnom pragu, što je najbolji pokazatelj samog kvaliteta.
Članovi udruge redovno prisustvuju različitim edukacijama a udruga aktivno učestvuje u realizaciji različitih projekata kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou.

Udruga pčelara „Iva“ Posušje, uz podršku ureda za razvoj općine Posušje i Općinskog načelnika, te u suradnji s projektom FARMA II, a u svrhu razvoja pčelarstva na području općine Posušje uključena je u projekat ‘Pčela za EU’. Sufinancirat će ga Američka agencija za međunardoni razvoj USAID i Vlada švedske s implementacijskom podrškom CardnoEmergingMarkets USA Ltd. Realizacijom tog projekta povećati će se tehnološki kapaciteti Posuškog pčelarstva, uvođenjem u praksu najsavremenije tehnološke pčelarske opreme, kao i broj košnica posuških pčelara za minimalno 600 novih. Također će se u proizvodnju uvesti niz novih pčelarskih proizvoda.

Bagatstvo prirodnog okruženja praćeno velkim brojem ljekovotog bilja i ekološki očuvanom prirodom, uz veliku ljubav pčelara, dobijaju najbolji i najkavitetniji med na ovim prostorima.

Kontakt: Udruga pčelara “Iva”, Ivan Miličević, Broćanac b.b.-Posušje; +387 63 362 014; +387 063 491 960; ivan.milicevic@posusje.net

Broćanac, Bosnia and Herzegovina

Get Directions