Background Image

Posuški golferi obranili naslov prvaka BiH

Golf klub Posušje ne dozvoljava nikakva iznenađenja kada je Golf Liga BiH u pitanju. Mada su za samo jedan udarac došli do naslova prvaka poslije 6 kola i odigranih 18 rundi golfa koliko se bodovalo za jednu ekipu a samo jedan udarac je odlučio o prvaku BiH i nikada nećemo saznati koji je to bio udarac ili čiji je to bio udarac, a nije ni važno.

Na kraju, u Sarajevu kapetan ekipe iz Posušja Tiho Parlov, odigrao je odličnu rundu i nije poklekao pritisku na zadnjim rupama posljednjeg kola, što je i donijelo konačnu prevagu u odnosu na ekipu Sarajeva.
Činilo se da ekipa GK Posušje ima veliku prednost prije dolaska u Sarajevo. Loše vrijeme u subotu nekako je išlo na ruku ekipi iz Posušja, ali već u nedelju je moglo biti sve drugačije. Najveći krivac da GK Posušje ne vrati pehar u Posušje mogao je biti Mahir Kadrić koji je drugog dana u Sarajevu odigrao sjajnu rundu golfa, 65 i izjednačio rekord terena Dejana Šarana kada pogledamo članove BH golf klubova i državljane Bosne i Hercegovine. I Samir Smajić je dva dana igrao odličan golf za ekipu Sarajeva, ali nije bilo dovoljno za sjajnu ekipu GK Posušje koja je znala šta hoće u svim odigranim kolima. Imali su jedinstvo ekipe i snagu tokom čitave lige i zasluženo osvojili prvo mjesto. Članovi GK Sarajevo olako su shvatili ovo značajno takmičenje i bez razumjevanja za kvalitetu GK Posušje ušli u Ligu Bosne i Hercegovine u golfu i na kraju …. zasluženo, opet izgubili ili kako se u Sarajevu kaže ….zijanili.
Ekipa GK Posušje u sastavu: Tiho Parlov, Mladen Mušura, Žarko Romić, Ivan Lončar i Mario Perić bila je zajedno na svim kolima lige i u Posušju, i u Zavidovićima i u Sarajevu i svaki od navedenih golfera dao je svoj doprinos.

Zbog igre ali i zbog poštovanja prema suigračima i prema turniru, ovi članovi GK Posušje su zaslužili biti ekipni prvaci Bosne i Hercegovine u golfu ali su zaslužili još veće poštovanje jer su mnoge naučili kako se brane boje kluba i kako se odnosi prema matičnom klubu, igralištima u Bosni i Hercegovini, Golf Savezu BiH, golf klubovima i svim igračima sudionicima.

I na kraju još jedan kuriozitet, nagrade najboljima uručio je poznati BH voditelj Dejan Kukrić koji se sasvim slučajno zatekao u golf restoranu u Sarajevu jer nije bilo predstavnika Golf Saveza BiH a ni predstavnika UO domaćina GK Sarajevo.
Na kraju još jednom čestitamo članovima GK Posušje na osvajanju titule ekipnog prvaka BiH u golfu a posebno čestitamo što su osnovne postulate golfa: solidarnost, poštenje i poštovanje donosili na golf terene u Bosni i Hercegovini na kojima se igrala Liga Bosne i Hercegovine u golfu.
Da ne zaboravimo čestitati Mahiru Kadriću na rezultatu u 6.-om kolu Lige BiH jer rezultatom ispod “nule” na sarajevskom golf terenu se ne mogu pohvaliti baš mnogi golferi koji su igrali u Sarajevu, a rezultat je ostao u sjeni veličanstvene pobjede GK Posušje.

Izvor: www.posusje.net