Background Image

Svečano otvorenje Info punkta za promociju područja Jablaničkog, Ramskog i Tribistovo jezera

U četvrtak 18.10.2018. godine upriličeno je svečano otvorenje Info punkta na Jablaničkom jezeru, na lokaciji plaža Vila Ostrožac.
Info punkt koji je smješten u drvenoj kućici, služiti će za promociju zajedničke turističke ponude, pružanje informacija o turističkim resursima područja koje obuhvaćaju tri jezera, uz bogat promotivni materijal ( web stranica www.herzegovina-lakes.com, Youtube kanal, Facebook, Instagram, video zapisi, fotografije, brošure). Drvena kućica je također u funkciji razvoja outdoor aktivnosti i aktivnosti za mlade.
Simboličnim presijecanjem vrpce Info punkt u Ostrošcu otvorili su Općinski načelnik Salem Dedić i Andrea Vera Odjela operacija za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse pri Delegaciji Evropske unije u BiH.
Svečanom događaju koji je organiziralo Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK kao koordinator projekta, nazočili su predstavnici općina uključenih u projekat, Jablanica, Prozor-Rama i Posušje, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH: GIZ, USAID i UNDP, te predstavnici Turističke zajednice HN kantona, pružatelja usluga u turizmu sa projektnog područja.
Uz prezentaciju rezultata projekta prikazano je i šest atraktivnih videa koji na najbolji način oslikavaju područje triju jezera: Jablaničko, Ramsko i Tribistovo.

Također su nabavljene drvene kućice sa istom funkcijom i za druga dva jezera, Ramsko i Tribistovo jezero.
Područje triju jezera nude: raznovrstan smještaj, plaže i aktivnosti na vodi, gastronomski užitak, bicikliranje, planinarenje, pješačenje, susret sa legendama, kraljevskim planinskim krajolikom čija ljepota oduzima dah, susret bogatom kulturno-historijskom baštinom i niz tradicionalnih manifestacija koje pružaju poseban doživljaj.

Info punkt na Jablaničkom jezeru nabavljen je u okviru projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ finansiranog od Evropske unije iz zajedničkog Programa Evropske Unije i Njemačke Vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini (EU ProLocal), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.